.

Δείτε πότε κάνει πρεμιέρα το Survivor 2

Μπορεί ο τηλεοπτικός σταθμός, ΣΚΑΪ να ζήτησε την επανέναρξη του Survivor 2 να γίνει πιο νωρίς λόγω της επέλασης του Nomads στον ANT1, παρόλ...

.
.

2 Απρ 2016

Είδηση ΒΟΜΒΑ για την Ρωσία που αφορά την Ελλάδα!Για την ανάγκη της Ρωσίας να κατασκευαστεί ο αγωγός Nord Stream, μίλησε ο ειδικός σε θέματα ενέργειας, Ντέιβιντ Λίβινγκστον.

Αφορμή για την συνέντευξη που παραχώρησε ο ειδικός του Ινστιτούτου Carnegie, στάθηκαν οι πιέσεις που ασκεί η Αμερική στην Γερμανία, ώστε να ακυρωθεί η συμφωνία για την κατασκευή του αγωγού ή έστω να αλλάξει το μέγεθος του.

"Η Ρωσία θα έχει περισσότερο ανάγκη τον αγωγό (South Stream ) σε περίπτωση που ακυρωθεί ο αγωγός Nord Stream μέσω του οποίου σχεδιάζεται να μεταφερθούν συνολικά 55 δισεκατομμύρια κυβικά μέτρα φυσικού αερίου από την Ρωσία στην Γερμανία με αγωγό κάτω από τη Βαλτική Θάλασσας", δήλωσε ο Λίβινγκστον.

Παράλληλα, για την κατασκευή του αγωγού μίλησε και ο αναπληρωτής γενικός γραμματέας του Στρατηγικού Ινστιτούτου Κασπίας, Εμίν Ακχουντζάντα, ο οποίος υποστήριξε ότι η Ρωσίας ευελπιστεί να γίνει ο κυρίαρχος των υδρογονανθράκων από την Νότια διαδρομή προς την Ευρώπη.

«Η Τουρκία αποσκοπεί να γίνει ένας σημαντικός παίκτης στην ενέργεια, να δημιουργήσει προστιθέμενη αξία και μακροπρόθεσμα να καταστεί ένα ενεργειακό κέντρο. Γι” αυτό ένας από τους πρώτιστους στόχους της είναι να βρίσκεται σε κάθε κρίκο της αλυσίδας αξίας των ενεργειακών έργων» είπε χαρακτηριστικά, ο κ. Ακχουντζάντα, σχετικά με τον ρόλο της Τουρκίας.

Η Τουρκία καταβάλλει προσπάθειες ώστε να γίνει αυτή κυρίαρχος στη ενέργεια, γεγονός που δεν πρόκειται να πραγματοποιηθεί με την κατασκευή του Nord Stream, για τον οποίο έχει συμφωνήσει και η Ελλάδα, η οποία αναμένεται να παίξει καθοριστικό ρόλο στην κατασκευή του.