.

Δείτε πότε κάνει πρεμιέρα το Survivor 2

Μπορεί ο τηλεοπτικός σταθμός, ΣΚΑΪ να ζήτησε την επανέναρξη του Survivor 2 να γίνει πιο νωρίς λόγω της επέλασης του Nomads στον ANT1, παρόλ...

.
.

11 Σεπ 2015

Δείτε τα πιο βρώμικα πράγματα - Θα αλλάξει ο τρόπος που βλέπετε τον κόσμο
Τα αεροπλάνα και τα αεροδρόμια είναι γεμάτα μικρόβια, εξαιτίας του μεγάλου αριθμού επιβατών που μετακινούνται κάθε μέρα.

Δεν είναι όμως μόνο οι τουαλέτες που μαζεύουν μικρόβια.

Το Travelmath έστειλε μικροβιολόγους σε τέσσερα αεροπλάνα και πέντε αεροδρόμια ώστε να αποφανθούν αν και που είναι οι πιο βρώμικες επιφάνειες.

Η έκπληξη δεν άργησε να έρθει, αφού το πτυσσόμενο τραπεζάκι μπροστά από την θέση κάθε αεροσκάφους είναι το πιο βρώμικο αντικείμενο σε ένα αεροπλάνο. ΄

Πάντως γεμάτες μικρόβια επιφάνειες είναι τόσο η τουαλέτα του αεροσκάφους, όσο και οι περσίδες του εξαερισμού, πάνω από τις θέσεις των επιβατών.

Το κουμπί για το καζανάκι έχει 265 μονάδες που παράγουν αποικίες μικροβίων ανά τετραγωνική ίντσα, το τραπεζάκι στη θέση του αεροσκάφους έχει 2.155 μονάδες, η ζώνη ασφαλείας έχει 230 μονάδες ενώ ο εξαερισμός πάνω από την θέση του αεροσκάφους έχει 285 μοναδες.Αντίστοιχα στα αεροδρόμια, το πιο βρόμικο σημείο είναι οι ψύκτες νερού, όπου έχουν 1.240 μονάδες που παράγουν αποικίες μικροβίων. Αντίθετα τα πόμολα στις πόρτες της τουαλέτας έχουν μόλις 70 μονάδες CFU/sp.in. (μονάδες που παράγουν αποικίες μικροβίων ανά τετραγωνική ίντσα).Άλλες βρώμικες επιφάνειες είναι το μπολ των κατοικίδιων με 306.000 μονάδες που παράγουν αποικίες μικροβίων ανά τετρ. ίντσα, ακολουθεί το μπαλάκι που παίζουν τα κατοικίδια, με 19.000 μονάδες. Ο νεροχύτης ενός σπιτιού έχει 361 μονάδες, το καπάκι τουαλέτας 172 μονάδες, τα κινητά 27 μονάδες ενώ τα χρήματα μόνο 5.