.

Δείτε πότε κάνει πρεμιέρα το Survivor 2

Μπορεί ο τηλεοπτικός σταθμός, ΣΚΑΪ να ζήτησε την επανέναρξη του Survivor 2 να γίνει πιο νωρίς λόγω της επέλασης του Nomads στον ANT1, παρόλ...

.
.

31 Οκτ 2014

Αυτή είναι η εταιρεία που πλούτισε από τον Έμπολα -Η μετοχή της έχει πιάσει ταβάνι

Το καθημερινό... παιχνίδι στο χρηματιστήριο έχει και μια δόση διαίσθησης. Το να ποντάρεις σε μια μετοχή και όχι σε κάποια άλλη, ενδεχόμενα, να μην είναι μόνο αποτέλεσμα ανάλυσης, καλής γνώσης των δεδομένων και μιας ισχυρής εκτίμησης γύρω από τις προοπτικές της συγκεκριμένης εταιρείας.

Κλασικό παράδειγμα των ημερών είναι η εταιρεία... Lakeland Industries. Όπως σημειώνει το newmoney, πρόκειται για μια εταιρεία που κατασκευάζει στολές για όσους έρχονται σε επαφή με επικίνδυνα υλικά, καθώς και άλλα είδη προστασίας.

Με το που ξέσπασε ο ιός του Έμπολα και... ακούμπησε τις ΗΠΑ, η μετοχή της συγκεκριμένη εταιρείας έπιασε ταβάνι, καθώς οι συγκεκριμένες στολές που εμπορεύεται είναι απόλυτα χρήσιμες στα σωστικά συνεργεία – ακόμα και στους αμερικανούς πολίτες που φαντασιώνονται μια ολική εξάπλωση του ιού σε στυλ κινηματογραφικής ταινίας.

Είναι χαρακτηριστικό πως η μετοχή της Lakeland Industries έχει ενισχυθεί κατά 40% από τότε (μόλις πριν από μία εβδομάδα), ενώ και σήμερα σημειώνει κέρδη σχεδόν 20%.

Και δεν είναι η μόνη που ευνοείται από τις business του θανάσιμου ιού. Φαρμακοβιομηχανίες όπως οι Tekmira, BioCryst και Chimerix βρίσκονται σε ράλι από το καλοκαίρι, καθώς οι διαστάσεις της επιδημίας όλο και μεγαλώνουν.

Αντίθετα, οι μετοχές των εταιρειών μεταφορών πλήττονται, υπό το φόβο ότι ο Εμπολα θα πλήξει τις διεθνείς μετακινήσεις. Η επιβεβαίωση κρούσματος στην Ισπανία οδηγεί σε πτώση και τις ευρωπαϊκές αεροπορικές.