.

Δείτε πότε κάνει πρεμιέρα το Survivor 2

Μπορεί ο τηλεοπτικός σταθμός, ΣΚΑΪ να ζήτησε την επανέναρξη του Survivor 2 να γίνει πιο νωρίς λόγω της επέλασης του Nomads στον ANT1, παρόλ...

.
.

14 Ιουλ 2014

Αν έχετε αυτό το πρόβλημα στον αuνανισμό κινδυνεύετε από καρδιακές παθήσεις

Ποικίλες έρευνες μέχρι τώρα έχουν δείξει τα ψυχολογικά και σωματικά οφέλη που έχει για τον άνθρωπο η πράξη του αuνανισμού,
αλλά μια νέα έρευνα από το πανεπιστήμιο της Φλωρεντίας έρχεται να προσθέσει μια ανησυχητική διάσταση για την υγεία των ατόμων που αντιμετωπίζουν πρόβλημα κατά τον αuνανισμό.

Αν, λοιπόν, ανήκετε σε εκείνους τους άνδρες που πολλές φορές κατά τον αuνανισμό χάνετε την στuση σας χωρίς να το θέλετε, τότε είναι πιθανό αυτό να είναι σημάδι ότι κινδυνεύετε από κάποιο πρόβλημα που σχετίζεται με την καρδιά.

Για τις ανάγκες της έρευνας οι επιστήμονες εξέτασαν τις περιπτώσεις 2.500 ανδρών, εκ των οποίων το 45% παραδέχτηκε ότι αντιμετωπίζει προβλήματα στuτικής δυσλειτουργίας κατά τον αuνανισμό.

Μελετώντας το ιατρικό ιστορικό αυτών των συμμετεχόντων, οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι είχαν αυξημένο κίνδυνο καρδιαγγειακών παθήσεων, μειωμένη σeξουαλική διάθεση, λιγότερη ποσότητα σπeρματος κατά την εκσπeρμάτιση και μειωμένη εμφάνιση στuσης κατά τη διάρκεια του ύπνου.

Επίσης τα επίπεδα προλακτίνης στον οργανισμό, ήταν χαμηλότερα σε εκείνους τους συμμετέχοντες που αντιμετώπιζαν πρόβλημα στuσης στον αuνανισμό.

Οι περισσότεροι άνδρες που αντιμετωπίζουν πρόβλημα στuσης κατά τον αuνανισμό, πιστεύουν ότι πρόκειται για κάποιο ψυχολογικό πρόβλημα που τους το προκαλεί και δεν συμβουλεύονται γιατρό. Αλλά "η στuτική δυσλειτουργία είναι συχνά πρώιμο σημάδι καρδιακών παθήσεων", υποστηρίζει η επικεφαλής της έρευνας δρ Giulia Rastrelli.

Η έρευνα δημοσιεύθηκε στην επιθεώρηση The Journal of Sεxual Medicine.