.

Δείτε πότε κάνει πρεμιέρα το Survivor 2

Μπορεί ο τηλεοπτικός σταθμός, ΣΚΑΪ να ζήτησε την επανέναρξη του Survivor 2 να γίνει πιο νωρίς λόγω της επέλασης του Nomads στον ANT1, παρόλ...

.
.

18 Ιουλ 2014

Κορίτσια μήπως να... κουλάρετε λιγάκι; Έρευνα αποκαλύπτει γιατί βιάζονται να κάνου σeξ τα κορίτσιαΒιάζονται όπως δείχνουν οι έρευνες τα νεαρά κορίτσια στη χώρα μας να ξεκινήσουν τη σεxουαλική επαφή με αποτέλεσμα να ...το μετανιώνουν. Κάθε αρχή και δύσκολη! Η συγκεκριμένη ρήση αποτυπώνει με ακρίβεια την «άγουρη» εpωτική εμπειρία που γεύονται οι έφηβοι στη χώρα μας πολύ πριν...την ώρα τους. Τις περισσότερες φορές δν αναμένουν τον ...

Άγιο Βαλεντίνο και σπεύδουν να «χαρίσουν» την αγνότητά τους σε μικρή ηλικία και σε πρόσωπα λανθασμένα, με συνέπεια να το μετανιώνουν. Εξάλλου οι επιλογές τους καταλήγουν σε εpωτικούς συντρόφους μεγαλύτερους με αποτέλεσμα η πρώτη τους φορά να θεωρείται κακή αφού συνοδεύεται από αρνητικά συναισθήματα τα οποία όμως προκαλούν δυσκολίες και στην ενήλικη εpωτική τους ζωή. Καθόλου τυχαία λοιπόν 3 στις 5 γυναίκες θεωρούν «αποτυχημένη» την πρώτη τους προσπάθεια για ουσιαστική και ολοκληρωμένη εpωτική επαφή.


Παρότι υπάρχει η έλξη και η σύμφωνη γνώμη και των δύο πλευρών για εpωτική συνεύρεση, η τελική εικόνα -τουλάχιστον για τα κορίτσια- είναι τραυματική. Είναι χαρακτηριστικό σύμφωνα με έρευνα που πραγματοποίησε το Κέντρο Σεxουαλικής και Αναπαραγωγικής Υγείας του ΑΠΘ σε δείγμα 1200 γυναικών (19 έως 44 ετών) πως το 93% των συμμετεχόντων δήλωσαν πως η πρώτη τους εμπειρία ήταν κάτι που το ήθελαν και οι δύο σύντροφοι με τα κορίτσια όμως να έχουν μάλλον παρασυρθεί από τη...γνώση του μεγαλύτερου συντρόφου.


Άλλωστε είναι συχνό φαινόμενο οι ελληνίδες έφηβες να ξεκινούν σχέση με έναν ενήλικα σε ποσοστό 66.9%. Σε αυτές τις περιπτώσεις, το μεγαλύτερο άτομο παίζει συχνά το ρόλο του καθοδηγητή, ακόμα και πριν την επαφή. Τρεις είναι οι βασικές αιτίες που οι άνδρες μεγαλύτερης ηλικίας βλάπτουν ...σοβαρά την εpωτική ζωή των νεαρών κοριτσιών: διαφέρουν οι εμπειρίες, προκαλούν αίσθημα ντροπής και ενοχής ενώ δεν ακολουθούν μαζί τους και κάποια μέθοδο αντισύλληψης.


Αυτοί είναι και οι λόγοι -όπως δήλωσαν οι συμμετέχουσες- που θεωρούν πως είχαν σαν αποτέλεσμα να θυμούνται αρνητικά την πρώτη τους εμπειρία, αλλά και να δυσκολευτούν στη συνέχεια, να το ξεπεράσουν. Ενδεικτικό της βιαστικής σεxουαλικής συμπεριφοράς των εφήβων στη χώρα μας είναι το γεγονός ότι το 37.2% δήλωσε πως μετάνιωσε για την πρώτη του εμπειρία. Το 15.5% ανέφερε πως η επιλογή του συντρόφου ήταν λανθασμένη και το 15.3%, πως θα προτιμούσε να μην είχε βιaστεί!