.

Δείτε πότε κάνει πρεμιέρα το Survivor 2

Μπορεί ο τηλεοπτικός σταθμός, ΣΚΑΪ να ζήτησε την επανέναρξη του Survivor 2 να γίνει πιο νωρίς λόγω της επέλασης του Nomads στον ANT1, παρόλ...

.
.

12 Ιουλ 2014

Άμεσος κίνδυνος υποβιβασμού του ΟΣΦΠ

Κούγιας: «Όλα είναι στημένα!»

Ο ισχυρός άνδρας των Αχαιών, βασιζόμενος στις νέες συνομιλίες που βγήκαν στο προσκήνιο είπε μεταξύ άλλων ότι…

1) «Όλα γίνονται για το στοίχημα κι ελέγχονται από μια εγκληματική οργάνωση»

2) Θα ζητήσει από τον πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά και τον υφυπουργό Αθλητισμού, Γιάννη Ανδριανό «να κηρύξουν έκπτωτη την ΕΠΟ».

3) Θα απαιτήσει να προβιβαστεί η Παναχαϊκή στη SuperLeague είτε ως υπεράριθμη είτε αντί του Πλατανιά

4) Θα κινηθεί νομικά κατά παραγόντων ομάδων, μελών της ομοσπονδίας, ακόμα και κατά των διαιτητών και

5) Προϊόντος του χρόνου θα κινηθεί νομικά για να διεκδικήσει τα 7 εκατομμύρια που πήρε ο Πλατανιάς από την SuperLeague. Μεταξύ άλλων υποστήριξε ότι «το σύστημα ελέγχει ομάδες και όλα γίνονται για το στοίχημα», πρόσθεσε πως:

«Αν εφαρμοστούν οι νόμοι, όπως υποβιβάστηκε η Γιουβέντους κινδυνεύει πιθανότατα και ο Ολυμπιακός. Ο Μότζι μιλούσε με τον αρχιδιαιτητή τότε…». Κατήγγειλε επίσης ότι τα 4 από τα 6 παιχνίδια που έδωσε η Παναχαϊκή την επίμαχη περίοδο του 2012 ήταν στημένα. Αναλυτικά η συνέντευξη Τύπου του Αλέξη Κούγια Πρώτον, ζητάμε να συγκληθεί εκτάκτως γενική συνέλευση της ΕΠΟ και να αποφασιστεί η άμεση τοποθέτηση της Παναχαϊκής στη Superleague.

Όπως εισηγήθηκε τότε ο Πιλάβιος με Ηρακλή, Ολυμπιακό Βόλου, Καβάλα, και τις έβαλαν να παίξoυν στη Β” Εθνική, το ίδιο να γίνει και τώρα. Και να μπει η Παναχαϊκή άμεσα στη Superleague είτε ως υπεράριθμη, είτε στη θέση του Πλατανιά.

Από την στιγμή που προκύπτει από το βούλευμα και τις τηλεφωνικές συνομιλίες ότι ο Μαρινάκης και ο τότε πρόεδρος της ΚΕΔ/ΕΠΟ Σαρρής, μέσω διαιτητών, έστησαν τα παιχνίδια της Παναχαϊκής, για ν” ανέβει ο Πλατανιάς, πρέπει να γίνει άμεση αποκατάσταση της Παναχαϊκής”.

Δεύτερον, ζητάμε να αποφασίσει το Δ.Σ. της ΕΠΟ και να επικυρωθεί η απόφαση από τη Γ.Σ. της ΕΠΟ να μας επιστραφούν όλα τα χρήματα από πρόστιμα που έχουν παρακρατηθεί από την ΠΑΕ Παναχαϊκή, από το 2009, με την Ηλιούπολη και τον Τσακογιάννη, μέχρι σήμερα.

Πρόστιμα που επιβλήθηκαν για ανακοινώσεις μας είτε κατά του Τσακογιάννη, είτε για τη δήθεν δωροδοκία Σταθάκη, είτε πρόσφατα για στημένες διαιτησίες. Το ποσό που έχει παρακρατηθεί είναι 350.000 ευρώ. Ειδάλλως, θα διεκδικήσουμε δικαστικά αυτά τα χρήματα.

Τρίτον, την Τρίτη θα στείλουμε αίτημα-επιστολή, ίσως και με δικαστικό επιμελητή, στον Υπουργό Πολιτισμού κ. Τασούλα, στον υφυπουργό Αθλητισμού κ. Ανδριανό, ενδεχομένως και στον ίδιο τον Αντώνη Σαμαρά και θα ζητάμε να κηρυχθεί έκπτωτο το Δ.Σ. της ΕΠΟ.

Είναι αδιανόητο να έχει προκύψει ότι ο τότε πρόεδρος της Superleagueς Μαρινάκης, ο τότε πρόεδρος της ΚΕΔ/ΕΠΟ Σαρρής, έστηναν τα παιχνίδια μας και να μείνει η ίδια διοίκηση. Και αυτά που διαβάσαμε στο πόρισμα ότι έλεγαν στον Κωνσταντινέα για το πώς θα σφυρίξει τον Ολυμπιακό, ήταν πανομοιότυπα με εκείνα που έλεγε ο Μπέος στον Δαλούκα για Γεωργιανούς κακοποιούς αν δεν σφύριζε όπως έπρεπε.

Τέταρτον, ζητάμε να πάρει θέση το Δ.Σ. της Ένωσης Β” Εθνικής. Είμαστε ένα μέλος της Λίγκας, το οποίο αποδεικνύεται ότι κατακρεουργήθηκε. Δεν πρέπει να τοποθετηθεί το Δ.Σ.; Πέμπτον, θα στείλουμε επιστολή στον νυν Δήμαρχο κ. Δημαρά, στον νέο Δήμαρχο κ. Πελετίδη, στους βουλευτές Αχαΐας, στους πολιτευτές, στο Επιμελητήριο Αχαΐας, στον Ιατρικό Σύλλογο, στον Εμπορικό Σύλλογο, στο Εργατικό Κέντρο και θα ζητάμε την επόμενη εβδομάδα κιόλας συγκέντρωση στο Δημαρχείο, ώστε όλοι μαζί να διεκδικήσουμε τη θέση μας στη Superleague, μια θέση που μας έχει στερηθεί από κακουργηματικές πράξεις μιας εγκληματικής οργάνωσης.

Έκτον, θα στείλουμε έγγραφο στους ποδοσφαιρικούς εισαγγελείς και θα τους καλούμε να ασκήσουν, όπως έχουν την υποχρέωση, πειθαρχικό έλεγχο σε όλους τους εμπλεκόμενους συμβούλους και υπαλλήλους της ΕΠΟ που προκύπτει ότι συμμετείχαν στην εγκληματική οργάνωση, ως πρόεδροι Ενώσεων, ως υπάλληλοι της ΕΠΟ, ως διαιτητές.

Ο Μαρινάκης έλεγε στον Σαρρή τι να κάνει κι αυτός έβαζε τους συγκεκριμένους διαιτητές να μας κατακρεουργήσουν και να φέρνουν τα αποτελέσματα που ήθελαν. Τον Αμπάρκιολη, τον Κάμπαξη, τον Ιωαννίδη, τον Μάνταλο. Από τα 6 παιχνίδια μας σ” εκείνα τα πλέι οφ, τα 4 ήταν στημένα. Εβδομον, θα ζητήσουμε να μας δοθούν, έστω στο μέλλον, τα 7 εκατομμύρια ευρώ που έχει πάρει ο Πλατανιάς, αντί για την Παναχαϊκή, στη Superleague. Ειδάλλως, θα τα διεκδικήσουμε δικαστικά».

«Αντικειμενική ευθύνη Μαρινάκη, κίνδυνος υποβιβασμού για Ολυμπιακό» «Υπάρχει τεράστιο θέμα και δεν το έχετε καταλάβει. Έγινε, όπως προκύπτει από τις τηλεφωνικές συνδιαλέξεις, στήσιμο αγώνων της Παναχαϊκής από τον πρόεδρο του Ολυμπιακού. Υπάρχει αντικειμενική ευθύνη και ο Ολυμπιακός κινδυνεύει με υποβιβασμό.

Πώς είχαμε εμείς τότε έναν Σταθάκη για υπάλληλο και τιμωρηθήκαμε γι” αυτόν με τη δήθεν δωροδοκία; Το ίδιο είναι. Υπάρχει αντικειμενική ευθύνη στις πράξεις του Μαρινάκη. Αλλά δυστυχώς όπως είδα, εξαφανίστηκε το θέμα από παντού σήμερα. Έχει πέσει ομερτά, κανείς δεν τα γράφει αυτά. Με βάση τον πειθαρχικό κώδικα της ΕΠΟ, προβλέπεται έκπτωση του Μαρινάκη από το αξίωμά του ισοβίως, και υποβιβασμός του Ολυμπιακού. Στο ίδιο βούλευμα φαίνεται ότι εκείνη τη χρονιά ο Μαρινάκης είχε προαποφασίσει να ανέβει η Βέροια.

Και χύθηκε ατέλειωτο αίμα διαιτητικό για να ανέβει η Βέροια. Τον ρωτά ο συνομιλητής του, δεν θυμάμαι ποιος ήταν, πρόεδρε ποιος θα ανέβει από την Β” στην Α” και απαντά: «Ε να μην ανεβάσουμε τον φίλο μας τον Αρβανιτίδης Μιλάμε για την απόλυτη αλλοίωση του πρωταθλήματος εκείνη τη χρονιά. Κανονικά και η Βέροια πρέπει να υποβιβαστεί, αλλά πρέπει να υποβιβαστεί και για άλλα πράγματα. Τον ίδιο έγινε και στην Ιταλία, στο σκάνδαλο Μότζι.

Από λίγα τηλεφωνήματα υποβιβάστηκε η Γιουβέντους και της αφαιρέθηκαν οι τίτλοι των προηγούμενων ετών, που οι δραστηριότητες αποκαλύπτονταν. Με πολύ λιγότερα στοιχεία. Μίλαγε ο Μότζι με τον πρόεδρο των διαιτητών με υπονοούμενα που θα στήσουν παιχνίδια. Εκεί τα πειθαρχικά δικαστήρια ενήργησαν σύγχρονα».

«Στήνουν παιχνίδια για το στοίχημα» «Το έχω πει πολλές φορές, ο Μαρινάκης και οι συνεργάτες του, οι οποίοι ξεκινούσαν από τον Μπέο, τον Κουρίδη και από αυτούς που έβαζαν τους διαιτητές μέσα στην ΕΠΟ και ιδιοκτήτες ομάδων, οι οποίοι είναι πρόθυμοι ανά πάσα στιγμή να φτιάξουν ένα κύκλωμα που να ελέγχει απόλυτα το πρωτάθλημα.

Η δική μου κρίση από αυτό το γεγονός είναι να στήνουν τα παιχνίδια για το στοίχημα. Περί… ιδιοκτησιών «Ποιος είναι ο ιδιοκτήτης του Πανιωνίου, ο ιδιοκτήτης του Εργοτέλη, ο ιδιοκτήτης του Πλατανιά; Σε ποιον ανήκουν οι μετοχές, ποιος πληρώνει για αυτούς; Το υποψιαζόμασταν ότι ο Πανιώνιος ελέγχεται από τον Ολυμπιακό, έχει αποδειχτεί ότι του έβαζαν και τους προπονητές.