.

Δείτε πότε κάνει πρεμιέρα το Survivor 2

Μπορεί ο τηλεοπτικός σταθμός, ΣΚΑΪ να ζήτησε την επανέναρξη του Survivor 2 να γίνει πιο νωρίς λόγω της επέλασης του Nomads στον ANT1, παρόλ...

.
.

15 Ιουλ 2014

Η νεότερη δήμαρχος της Τουρκίας καταδικάστηκε λόγω… μύτης
Σε 4 χρόνια και 2 μήνες φυλακή καταδικάστηκε μια 25χρονη Κούρδη πολιτικός, δήμαρχος της πόλης Λίτζε, η νεότερη ηλικιακά δήμαρχος της Τουρκίας.

Η Ρεζάν Ζουγουρλί χαρακτήρισε γελοία την καταδίκη της, όταν το δικαστήριο στη νοτιοανατολική Τουρκία γνωστοποίησε τους λόγους της καταδίκης.

Το δικαστήριο του Ντιγιάρμπακιρ ανέφερε τη Δευτέρα ότι η νεαρή δήμαρχος καταδικάστηκε επειδή οι δικαστές εκτίμησαν ότι το προφίλ της μύτης της και του στόματός της ήταν ίδια με αυτά μιας διαδηλώτριας που είχε καταγραφεί σε βίντεο να διαδηλώνει σε ένδειξη συμπαράστασης στους Κούρδους σε 3 διαφορετικές διαδηλώσεις το 2010 και 2011.

Το δικαστήριο εκτίμησε ότι τα φρύδια, το κενό ανάμεσα στο άνω χείλος και η μύτη ή ακόμα και τα ζυγωματικά ενός προσώπου που συμμετείχε σε διαδήλωση και φορούσε τζιν παντελόνι, χακί μπουφάν με κουκούλα και καταγράφηκε ενώ πετούσε πέτρες εναντίον των αστυνομικών, έμοιαζαν με εκείνα της Ζουγουρλί.

Η Ζουγουρλί, πανεπιστημιακός στο επάγγελμα, διέψευσε πάντως ότι είναι το πρόσωπο που εμφανίζεται στο βίντεο, αλλά και ότι είχε συμμετάσχει στις διαδηλώσεις που αναφέρονται.

«Αυτή η καταδίκη είναι γελοία. Διαφορετικά πρόσωπα μπορούν να μοιάζουν. Δεν αποδέχομαι καμία από αυτές τις κατηγορίες», δήλωσε σε τηλεφωνική επικοινωνία με το Γαλλικό Πρακτορείο.

Η Ρεζάν Ζουγουρλί είχε αποφυλακιστεί καθώς αναμένει την απόφαση του εφετείου.

«Δεν ήμουν παρά 21 ετών εκείνη την εποχή και δε θυμάμαι που βρισκόμουν τη στιγμή της διαδήλωσης, αλλά είμαι σίγουρη ότι δεν είχα συμμετάσχει», διευκρίνισε.

Σημειώνεται ότι η Ρεζάν Ζουγουρλί έχει ήδη εκτίσει ποινή κάθειρξης 13 μηνών έχοντας καταδικασθεί για κατηγορίες τρομοκρατίας, καθώς συμμετείχε σε μια άλλη διαδήλωση.

Σε αυτήν την υπόθεση, καταδικάστηκε καθώς κρίθηκε ότι είχε διαπράξει εγκλήματα «για λογαριασμό του Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν (PKK)».

Η Ζουγουρλί, που εκπροσωπεί το φιλοκουρδικό Κόμμα Ειρήνης και Δημοκρατίας (BDP), εξελέγη η νεότερη δήμαρχος της Τουρκίας συγκεντρώνοντας το 91% των ψήφων στις τοπικές εκλογές του Μαρτίου.